Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 22 бер 2020 08:00

ДПС роз'яснює: Отримання картки платника податків

ДПС роз'яснює: Отримання картки платника податківГоловне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 з метою отримання облікової картки фізичної особи - платника податків фізична особа-резидент чи нерезидент незалежно від віку, яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через законного представника (уповноважену особу за довіреністю) надати документ, що посвідчує особу, та подати заяву на внесення до реєстру – форму №1 ДР, що містить відомості про П.І.Б., стать, дату та місце народження, громадянство, місце проживання та роботи, контакті дані та відомості про документ, що посвідчує особу (паспорт чи свідоцтво про народження, а також документ довіреної особи, якщо заява вноситься за довіреністю). В контролюючому органі заявнику видається «Картка платника податків».

Слід наголосити, що фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів Заяву за формою № 5ДР (№ 5ДРП) про зміну даних (прізвища, адреси), які вносяться до Облікової картки або Повідомлення протягом місяця з дня виникнення таких змін.
Також, у разі втрати (зіпсування) документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі, фізичній особі необхідно звернутися до контролюючого органу за місцем проживання чи за місцем отримання доходів.

Звертаємо увагу, що внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізичною особою Заяви за вказаною формою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого контролюючого органу строк внесення змін до Державного реєстру може бути продовжено до п'яти робочих днів.

Адреси, режим роботи центрів обслуговування платників та повний перелік усіх адміністративних послуг розміщені на субсайті ГУ ДПС у Черкаській області за посиланням: https://ck.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Посилання наказ Міністерства фінансів України №822 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1306-17
Наверх