Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 22 бер 2020 15:00

Головне управління Пенсійного фонду України радить клієнтам вирішувати більшість питань без особистих візитів

Головне управління Пенсійного фонду України радить клієнтам вирішувати більшість питань без особистих візитівКабінет Міністрів України ухвалив 11 березня Постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Документ передбачає запровадження карантину з 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території України. Терміни карантину можуть бути змінені в залежності від епідемологічної ситуації в країні.

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області інформує про те, що графіки прийому громадян у сервісних центрах територіальних управлінь залишаються незмінними.

Водночас повідомляємо про можливість вирішити більшість питань без особистих візитів, скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України, зокрема:

- подати заяву про призначення пенсії в «один дотик»;
- отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом (форми ОК-5/ОК-7, довідка про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж, інші);
- перевірити відомості про трудову діяльність («Електронна трудова книжка»), розраховані автоматично за даними персоніфікованого обліку з 1998 року;
- провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор»;
- подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб;
- подати звернення (пропозицію тощо);
- активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії;
- сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

Для вирішення індивідуальних питань пропонуємо телефонувати за номерами «гарячих ліній» головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області:

(0472) 36 08 01 – для цивільних пенсіонерів;

(0472) 54 43 55 – для пенсіонерів силових структур.

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області закликає громадян України бути обережними та дотримуватись рекомендацій, які викладені на створеній Урядом інформаційній сторінці: «Що треба знати про новий коронавірус?».
Наверх