Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Черкаський район. Новини 17 бер 2020 08:00

Про першочергові заходи щодо запобігання та профілактики коронавірусу COVID-19

Про першочергові заходи щодо запобігання та профілактики коронавірусу COVID-1916 березня проведено нараду з сільськими головами, керівниками управлінь, відділі райдержадміністрації, керівниками закладів охорони здоров’я, де обговорили першочергові заходи, пов’язані з запобіганням та профілактикою коронавірусу COVID-19 у Черкаському районі.

Про це повідомляє Організаційний відділ виконавчого апарату Черкаської районної ради.

На початку наради до присутніх звернулися заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк та заступник голови районної ради Сергій Степанюк, які наголосили на важливості та відповідальному відношення до ситуації, яка склалася внаслідок поширенню коронавірусу в світі та Україні. Відмітили про високу дисциплінованість та неухильне дотримання рекомендацій керівництва країни та області.

Про ситуацію в закладах охорони здоров’я та відповідні поради доповіли головний лікар комунального некомерційного підприємства «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ганна Пантюхіна, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Черкаська центральна районна лікарня» Микола Гуськов та директор комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Олександр Кізян.

Зокрема:

 Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

 Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.

 Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

 Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

1. часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

3. якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;

4. не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
Наверх