Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 травня 2017 11:35

Лісівники закликають бути обережними в лісах Черкащини.

Лісівники закликають бути обережними в лісах Черкащини.Щороку одним із найбільш небезпечних періодів, пов’язаних із можливим збільшенням лісових пожеж, є травневі свята, адже саме у ці дні люди масово виїздять на природу, здебільшого у лісову місцевість. Тож лісівники закликають усіх відпочивальників згадати про правила поведінки в лісі та неухильно дотримуватися їх.

Під час пожежонебезпечного періоду населенню категорично забороняється:

– розпалювати багаття в лісі, спалювати сухе листя, траву чи інший сухостій, а також побутові відходи і сміття;
– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати гарячий попіл, окрім спеціально обладнаних місць;
– залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речови­нами предмети;
– звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

За лічені хвилини вогонь здатний знищити десятки гектарів лісових масивів, що вирощувались десятиліттями, а разом із лісом гинуть дикі звірі, птахи, страждає вся екосистема.

У всіх лісгоспах Черкащини вже проведена підготовка до пожежонебезпечного періоду, вся техніка знаходиться у повній готовності, а лісівниками ведеться цілодобове чергування, аби в разі виникнення лісової пожежі вчасно її ліквідувати та не допустити стихійного лиха. Проте і відпочиваючим на природі необхідно подбати про максимально безпечний відпочинок як для них самих, так і для навколишнього середовища.

Варто пам’ятати, ліси – це зелені легені нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем. Чотири дорослих дерева за добу віддають в атмосферу стільки кисню, що його вистачає для дихання однієї людини.

Лісівники в черговий раз закликають бути обачними з вогнем у лісовій місцевості, аби не спричинити справжнє стихійне лихо.

Шановні жителі області, будьте уважними та обережними, не допускайте, аби ваші дії стали наслідком екологічної катастрофи! Бережімо та примножуймо ліси Черкащини разом!

У разі виникнення пожежі, лісівники просять негайно повідомляти про це за телефоном 101 або на «гарячу лінію» управління: 37-00-72.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства
Наверх