Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Економіка 12 лют 2020 08:00

"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ

"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГПочаток робочого тижня в Черкаському районі ознаменувався черговим флеш-мобом "активістів" з Будищ і Свидівка. Та якщо минулого тижня вони перекривали дорогу державного значення, не бажаючи "годувати Черкаси", то тепер вони "атакували" голову Черкаської облдержадміністрації, не бажаючи "годувати Мошни". "Проспавши" всі терміни добровільного об'єднання, тепер "активісти" за допомогою криків і скандалів намагаються змусити утворити ОТГ із сіл Свидівок і Будище з центром в останньому.

З самого ранку вівторка соціальні мережі "облетіло" ВІДЕО, де голова ОДА Роман Боднар, відповідаючи на закиди десятка пікетувальників з села Будище, в своїй емоційній промові ніби-то допускає формат майбутньої ОТГ з сіл Мошни, Будище, Свидівок з центром в с. Будище, що зовсім не відповідає жодному з існуючих до цього моменту перспективних планів створення ОТГ, де завжди розглядалась лише одна велика Мошнівська ОТГ з історичним, географічним, економічним і культурним центром в села Мошни, формування якої прийнято громадами 12 населених пунктів Мошнівського куща.

Реакція не забарилася. В той же день виникла ситуація була обговорена Головами сіл Мошни, Байбузи, Яснозір'я, Софіївка, Кумейки, Тубільці разом з представниками депутатських корпусів сіл та району, активу громад. Паралельно, згідно до численних звернень голів громад та їх жителів, на сесії Черкаської районної ради депутатами ухвалене звернення від районної ради до голови Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради стосовно формування Мошнівської ОТГ виключно у форматі, передбаченому існуючим перспективним планом (погодженому і затвердженому на всіх рівнях) з центром в селі Мошни.

Також відбулася робоча зустріч голів сіл Мошни і Байбузи з керівництвом обласної державної адміністрації, де в ході жвавого обговорення отримано чітку відповідь, що розглядається лише одна - Мошнівська - ОТГ з центром в селі Мошни у форматі, що передбачає перспективний план. Не визначеним остаточно залишається лише місце Свидівоцької сільської ради.

Також наголошено, що поширене в соціальних мережах відео слід розуміти не інакше, як вирвані з контексту окремі речення.

До речі, за результатами 2019 року бюджет села Мошни спромігся вдвічі перевищити бюджет вищезгаданих "годувальників", а рівень соціально-економічного росту, культурного, творчого життя Мошнівської громади визнаний сторонніми експертами одним із взірцевих в Черкаському районі!
"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ"НЕ ХОЧЕМО ГОДУВАТИ МОШНИ", АБО ЩЕ РАЗ ПРО СТВОРЕННЯ ОТГ
Наверх