Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 лют 2020 08:00

Синоптики прогнозують зміну погоди на зимову

Синоптики прогнозують зміну погоди на зимовуПочаток лютого продовжує дивувати теплом. Черговий атлантичний циклон зумовив нову хвилю потужного тепла з південних широт і встановлення рекордів. Так, 2 лютого у Черкасах було встановлено нові рекорди максимальної температури повітря +11,5° та середньодобової - +6,9º. Така висока середньодобова температура у першій половині лютого на Черкащині спостерігалася вперше за весь період спостережень.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Проте вже на цьому тижні на нас чекає відчутне ускладнення погодних умов, а точніше кілька зимових днів. На фоні різкого зниження температури повітря прогнозуємо інтенсивні опади у змішаній фазі (дощ, мокрий сніг, сніг) та поривчастий вітер.

За прогнозом, вже завтра на західну частину Чорного моря вийде південний циклон, який відзначиться на Черкащині дощами та посиленням південного вітру. Температурний фон поки що залишиться в межах 2-4º тепла.

Найбільш небезпечним у погодному відношенні виявиться середа 5 лютого. Південний циклон під час свого руху з Одеси на Дніпро зумовить на Черкащині значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які в другій половині дня, зі зниженням температури до 2-4º морозу, перейдуть у сніг. Все це супроводжуватиме сильний вітер 15-20 м/с, можливі хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, ожеледиця на дорогах.

6-7 лютого в тиловій частині циклону опади послабляться, вітер залишатиметься посилений, але змінить напрямок на північний, що посилить надходження холоду. Субота очікується найбільш холодним днем. Температура вночі 7-9º морозу, а вдень 3-5º морозу.

Зміна характеру погоди на зимовий ускладнить роботу всіх видів транспорту, значно погіршить стан доріг! Також треба бути готовими до погіршення погодних умов комунальним службам, енергетикам та будівельникам!

Населенню радимо подбати про більш теплий одяг та бути обережними поблизу споруд, які можуть бути пошкодженні поривчастим вітром!
Наверх