Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 03 січ 2020 15:00

Сьогодні стартує реєстрація на пробне ЗНО

Сьогодні стартує реєстрація на пробне ЗНОІз 3 по 24 січня відбудеться реєстрація на пробне ЗНО.

Графік його проведення оприлюднили на сайті УЦОЯО.

Випробувати себе у написанні тестів охочі зможуть 21 березня (цього дня відбудеться пробне ЗНО з української мови та літератури) та 28 березня (на пробному ЗНО з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії або іноземної мови — англійської, іспанської, німецької та французької).

«Участь у пробному тестуванні дає можливість учасникам попрацювати з тестами, що відповідають вимогам програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання та навчитися ефективно розподіляти час», — роз’яснюють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Реєстрація на тренувальне тестування відбуватиметься на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. У день його проведення кожен зможе пройти тестування лише з одного навчального предмета.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість тестування учасників оголосять до 11 грудня на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

На «справжнє» зовнішнє оцінювання записуватимуться з лютого


Тим часом 11-класники вже давно засіли за підручники — готуються до підсумкових іспитів у школах, які так само відбудуться у формі ЗНО.

Відповідно до затвердженого Міністерством освіти і науки наказу № 947 реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 3 лютого до 24 березня 2020 року. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 17 березня 2020-го.

До 30 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 24 червня 2020-го.

Зміст сертифікаційних робіт відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженим наказами Міністерства освіти і науки України від 26 червня 2018 року     № 696 та від 20 грудня 2018 року № 1426. Згадані програми можна знайти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Українська мова та література є обов’язковим предметом для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Сертифікаційна робота з української мови та літератури матиме 58 завдань різних форм і складатиметься з трьох частин: «Українська мова» (33 завдання), «Українська література» (24 завдання) і «Власне висловлення» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Випускники середніх шкіл, які складатимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, отримають за цю роботу одразу дві оцінки: за шкалою від 100 до 200 балів у сертифікат ЗНО та за шкалою від 1 до 12 у шкільний атестат. У процесі визначення оцінки за складання ДПА буде використано тестовий бал, отриманий учасником за завдання №№ 1—33 частини першої і завдання № 58 частини третьої сертифікаційної роботи.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури розмістять на інформаційних сторінках учасників до 20 червня 2020-го.

Робота з математики матиме 35 завдань


Зовнішнє незалежне оцінювання з математики відбудеться 21 травня 2020 року.

Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2020-му здобудуть повну загальну середню освіту, зможуть обрати математику для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Нагадаємо, що з 2021-го ЗНО з математики стане обов’язковим.

Сертифікаційна робота з математики матиме 35 завдань різних форм: із вибором однієї правильної відповіді (20 завдань), на встановлення відповідності (4 завдання), а також 8 завдань відкритої форми з короткою відповіддю та 3 завдання з розгорнутою.

Результат зовнішнього незалежного оцінювання з математики за шкалою 100—200 балів визначать за підсумками виконання всіх завдань сертифікаційної роботи.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року, які вибрали математику для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, отримають за ДПА оцінку за шкалою 1—12 балів. Результат ДПА визначатимуть за підсумками виконання завдань №№ 1—30, 33, 34.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики буде оприлюднено на інформаційних сторінках учасників до 12 червня 2020-го.

Атестація з історії обмежиться ХХ—ХХІ століттями


ЗНО з історії відбудеться 4 червня. Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2020 році здобудуть повну загальну середню освіту, можуть обрати історію України для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Сертифікаційна робота з історії України матиме 60 завдань різних форм і складатиметься з двох частин: «Історія України ХХ — початку ХХІ ст.» (30 завдань) та «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» (30 завдань).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з історії України за шкалою 100—200 балів враховують результати, отримані учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Для визначення оцінки з ДПА за шкалою 1—12 балів братимуть до уваги завдання лише частини сертифікаційної роботи «Історія України ХХ — початку ХХІ ст.».

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 20 червня 2020 року.

Англійську можна вибрати для ДПА


Другого червня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2020 році здобудуть повну загальну середню освіту, можуть вибрати іноземну мову як третій предмет для проходження державної підсумкової атестації у вигляді ЗНО.

Сертифікаційна робота з англійської мови матиме 59 завдань різних форм і складатиметься з чотирьох частин: «Розуміння мови на слух (аудіювання)» — 16 завдань, «Читання» — 22 завдання, «Використання мови» — 20 завдань і «Письмо» — одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року, які вибрали англійську мову для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1—12 балів. Для тих, хто вивчав англійську мову на стандартному або академічному рівні, у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань №№ 1—16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)»,  №№ 17—32 частини «Читання», №№ 39—43,    №№ 49—53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо».

Для тих, хто вивчав англійську мову на профільному рівні, використовуватиметься тестовий бал, отриманий за виконання усіх завдань тесту.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 20 червня 2020 року.

Під час прийдешньої вступної кампанії виші прийматимуть сертифікати ЗНО 2017-го, 2018-го, 2019-го та 2020 років з усіх предметів, крім іноземних мов. З англійської, німецької, французької та іспанської вимагатимуть сертифікати 2018-го, 2019-го або 2020 року.

Довідково

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня тестуванням із математики і завершиться 15 червня ЗНО з хімії. Тестування з української мови та літератури відбудеться 26 травня, з фізики — 28 травня, з іспанської, німецької та французької мов — 1 червня, з англійської — 2 червня, з історії України — 4 червня, з біології — 9 червня, з географії — 11 червня.
Наверх