Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 17 гру 2019 06:00

В Україні запрацював Інвестиційний атлас надрокористувача

В Україні запрацював Інвестиційний атлас надрокористувачаГолова Державної служби геології та надр України Роман Опімах презентував Інвестиційний атлас надрокористувача. Сервіс, який не має аналогів в Україні, розробили спільно із ДНВП «Геоінформ України», НАК «Надра України», ДГП«Укргеофізика» та УкрДГРІ.

«Це вперше Державна служба геології та надр реалізувала подібний проект, ми запозичили досвід інших країн і створили путівник для інвесторів, мета якого — ознайомити надрокористувача із об‘єктами, готовими для інвестування», — каже Роман Опімах.

За словами керівника Служби, Атлас буде постійно оновлюватись та доповнюватись актуальною інформацією. Наразі у ньому шість кошиків, що репрезентують категорії об’єктів за видами корисних копалин: вуглеводні, металічні руди, неметалічні руди, підземні води, горючі тверді копалини, дорогоцінне і напівдорогоцінне каміння. У Службі відібрали перспективні площі для перших трьох категорій. Водночас, надрокористувачам пропонують самостійно номінувати лоти по будь-якій із шести категорій.

«Кожен надрокористувач має право ініціювати виставлення ділянки із запропонованого переліку на відкриті електронні аукціони та номінувати свої пропозиції. Це ваш шанс перемогти у відкритих та конкурентних торгах», — зазначив Роман Опімах.

Він нагадав, що створення Атласу проводиться у рамках державної політики по залученню інвестицій у сферу надрокористування. «Держгеонадра повинна стати прозорою сервісною установою, яка створює комфортні умови для залучення інвестицій і розвитку видобувної галузі», — додав Роман Опімах.
Наверх