Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство / Черкаський район. Новини 27 лис 2019 09:00

"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)

"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)Заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема на Круглому столі «Шляхи вдосконалення державної молодіжної політики», який нещодавно відбувся в Комітеті у справах молоді та спорту, зауважив: «Що ми бачимо в молоді 2019 року? Недостатній рівень активності, низька підприємливість і мобільність, великий розрив між компетенціями та потребами ринку праці, високий патерналізм (переконання, що хтось має прийти і вирішити мої проблеми), серйозні безпекові виклики (а вони перешкоджають самореалізації та призводять до низької тривалості життя). Нині молоді люди виїжджають за кордон не лише тому, що не мають роботи, а й тому, що після роботи їм нема куди піти і повести дітей.

Якою ж ми хочемо бачити молодь? Такою, що має змогу та бажання сама реалізуватися в Україні; орієнтується на фізичне та ментальне здоров’я та усвідомлює свою відповідальність за нього; виявляє ініціативу в соціумі і визначає власні цілі; створюючи сім’ю, і надалі розвивається і бере участь у суспільному житті; має рівний доступ до прав, можливостей та якісних послуг; має стійкість до життєвих викликів та непередбачених змін, не втрачає відчуття щастя.

З вищесказаного постає питання, а як цього досягти?

На днях Черкаська районна організація ВО «Черкащани» провела Круглий стіл «Молодіжних спілок» ВО «Черкащани» на тему «Добрі справи для громади робимо разом». У заході приймали участь голова ГО «Розвиток об’єднаних територіальних громад» Старікова Н.В., депутат Черкаської районної ради, голова фракції ВО «Черкащани» в Черкаській районній раді Шимановський В.М., голови сільських рад Черкаського району, секретарі РПО ВО «Черкащани», керівники громадських приймалень ВО «Черкащани», секретарі «Молодіжних спілок» та активісти ВО «Черкащани» Канівського (Михайло Фесенко) та Черкаського районів (Анна Тарасевич), представники молоді та актив сусідніх сіл.

Зібралися учасники Круглого столу аби підвести підсумки роботи «Молодіжної спілки» ЧРО ВО «Черкащани» за 2019 рік, послухати про досвід «Молодіжної спілки» Канівщини, почути про можливість співпраці із БФ «Урожай – громаді», накреслити спільні плани реалізації проектів та добрих справ у своїх громадах. На рахунку цих спілок вже близько півсотні справ, які мають позитивний резонанс на місцях.

До розмови на заході приєднались активісти із с. Мошни Анастасія Щербак, Владислав Батирський, Ярослав Гаврилюк, які порушили питання організації безкоштовного навчання молоді робочим професіям, а також будівництва дитячих майданчиків у віддалених від центру села місцях. Оксана Вакуленко та Юрченко Катерина із села Яснозір’я бачать у себе в селі облаштування внутрішнього туалету в Будинку культури та організації дозвілля молоді.

Залучення молоді до конкретної роботи на благо громад – це дуже важливий виховний момент, який прищеплює любов до своєї малої батьківщини і разом з тим і стимулює молодь до суспільно-корисної діяльності для розвитку майбутнього покоління.
"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)"ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ ГРОМАДИ РОБИМО РАЗОМ": У МОШНАХ ОБГОВОРИЛИ ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО СУСПІЛЬНО КОРИСНОЇ РОБОТИ (ФОТО)
Наверх