Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 лис 2019 14:00

В області зафіксовано найбільшу кількість хворих на ГРВІ (відео)

В області зафіксовано найбільшу кількість хворих на ГРВІ (відео)Минулого тижня в області зафіксовано найбільшу кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції з початку епідсезону – від 1 жовтня 2019. Так, минулого тижня на ГРВІ захворіло 5,5 тисяч осіб. 

Про це розповідають у сюжеті Ua: Черкаси.

За словами заступника начальника Обласного лабораторного центру Миколи Тищука, за листопад 2019 року на ГРВІ захворіло 15 550 людей в регіоні. Це на півтисячі менше хворих, ніж торік у цей період. Випадків грипу в області поки що не зафіксовано.

– Але ми дивимося, що відбувається на теренах України і контрольних областях, уже є виділений грип типу “А” і типу “B”. Можна стверджувати, що на теренах України вже розпочав циркуляцію грип. У нас поки що – це гострі респіраторні вірусні інфекції. За нашими багаторічними спостереженнями, варто зазнaчити, що в нас пік захворюваності припадає на кінець січня-початок лютого, – пояснює Микола Тищук.

Зі слів сімейної лікарки Тетяни Олексійчук, уберегти від грипу може вакцинація.

– Це найкращий спосіб не захворіти на грип або, якщо людина захворіє, то хвороба пройде з меншою температурою і не з такими вираженими ознаками. Вакцинація робиться в кожній поліклініці, у нас теж. Профілактика – це здоровий спосіб життя, загартовування, вітамін С, – розповідає Тетяна Олексійчук.
Наверх