Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 19 лис 2019 08:00

У другій половині тижня на Черкащині запанує холоднеча

У другій половині тижня на Черкащині запанує холоднечаАнтициклон зі сходу продовжує формувати на Черкащині теплу, як для цього часу та суху погоду. Температурний фон на 5-6º вище норми. Антициклональна циркуляція поширюється до великих висот, тому «зрушити» такий атмосферний центр непросто.

За прогнозом, у найближчі дві доби характер погоди суттєво не зміниться. Більш тепле повітря, що надходить із південними вітрами сприяє утворенню адвентивних туманів, особливо після заходу сонця. Температура вночі 1º морозу – 4º тепла, вдень 4 – 9º тепла.

А ось у другій половині тижня погода змініться. Вже ввечері 21 листопада, майже на тиждень раніше звичайних строків, у наш регіон пошириться холодне повітря з районів північних морів. Вторгнення холоднечі у супроводі рвучкого вітру розпочнеться із північного-сходу, і одним із перших його зустріне Золотоніський та Черкаський райони. Одним із негативних факторів, є те що похолодання відбудеться на суху та «голу» землю.

До кінця місяця нічні температури 3-8º морозу вдень близько 0º. На річках області поступово з’являтимуться перші льодові явища.

Початком зими вважається дата переходу середньодобової температури через 0º в бік зниження. На Черкащині, зазвичай, цей перехід відбувається не одразу, спочатку він нестійкий. «Зимові погрози» повторюються і частішають, починаючи з початку другої декади листопада, поки остаточно не встановиться зимовий режим погоди з його від’ємним фоном температур. Відбувається це, в середньому, 29 листопада. Саме цю дату і вважають на Черкащині початком зими.

За інформацією обласного гідрометцентру
Наверх