Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 лис 2019 14:00

Будьте обережні: Улюблене блюдо українців виявилося отрутою

Будьте обережні: Улюблене блюдо українців виявилося отрутоюЧеські дослідники опублікували звіт, в якому йдеться про те, що людям, які люблять суші, потрібно бути обережніше, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров'я.

Йдеться про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші.

При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососі з Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичних розладів. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Відзначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.

Крім того наголошується, що диспепсичні розлади нерідко пов'язуються з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів.
Лосось - це справжня отрута, яка може привести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосолений лосось вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть привести до непоправних генетичних змін.
Наверх