Інформація / Устименко Олег
18 лис 2019 14:00
Будьте обережні: Улюблене блюдо українців виявилося отрутою
Чеські дослідники опублікували звіт, в якому йдеться про те, що людям, які люблять суші, потрібно бути обережніше, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров'я.
Йдеться про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші.
При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососі з Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичних розладів. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Відзначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.
Крім того наголошується, що диспепсичні розлади нерідко пов'язуються з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів.
Лосось - це справжня отрута, яка може привести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосолений лосось вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть привести до непоправних генетичних змін.
Йдеться про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші.
При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососі з Японії і Камчатки, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичних розладів. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Відзначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.
Крім того наголошується, що диспепсичні розлади нерідко пов'язуються з вмістом в рибі миш'яку, ртуті та діоксинів.
Лосось - це справжня отрута, яка може привести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосолений лосось вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть привести до непоправних генетичних змін.