Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 26 лис 2019 15:00

4 чашки кави в день захищають від діабету, цирозу печінки і раку

4 чашки кави в день захищають від діабету, цирозу печінки і ракуВживання 4 чашок кави в день або всього однієї чашки трав'яного чаю захищає від смертельно небезпечної хвороби печінки. Інше дослідження показало, що кава забезпечує профілактику діабету другого типу.

Дослідники з'ясували, що чотири чашки кави в день захищають людину від цирозу печінки. Це дуже складна хвороба, яка є невиліковною, поступово приводить пацієнта до важкої інвалідності і смерті. Дослідники з Нідерландів, які прийшли до цього висновку, ще не встановили точного механізму впливу кави на печінку. Однак вони вважають, що антиоксиданти, які містяться в напої, потрапляють в кровотік і досягають печінки. Цироз викликається довгостроковим пошкодженням печінки, досить часто він спостерігається на останніх стадіях самих різних захворювань цього органу. Цироз печінки є 12-ю найбільш поширеною причиною смертності у всьому світі.

Вчені з Erasmus University зібрали інформацію по 2 424 людям. Вони підкреслюють, що кава вже давно продемонструвала здатність знижувати загальну смертність населення в цілому. Але в ході даного дослідження його авторів цікавило, яким чином вживання кави може допомогти людині, яка ще не зіткнулася з хронічним захворюванням печінки. Відзначимо, що дослідники з Університету Саутгемптона раніше з'ясували, що вживання кави також вберігає від ризику раку печінки.

А ось дослідники з Aarhus University Hospital в Данії з'ясували, що ті ж самі чотири чашки кави в день зменшують ризик розвитку діабету другого типу на 25%, причому користь можуть отримати навіть любителі кави без кофеїну. Судячи з усього, позитивний ефект досягається за рахунок впливу кафестола - це компонент, який присутній в різних нефільтрованих кавових напоях, так само як і в традиційній каві, але в різних кількостях.
Наверх