Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 12 кві 2017 17:40

ЮНІ ПРИБОРКУВАЧІ ЗМІЇВ З МОШЕН НАЙКРАЩІ В ОБЛАСТІ.

ЮНІ ПРИБОРКУВАЧІ ЗМІЇВ З МОШЕН НАЙКРАЩІ В ОБЛАСТІ.12 років тому на Черкаській районній станції юних техніків відкрили перший в області гурток «Конструювання повітряних зміїв». Два роки потому його вихованці вже були постійними учасниками і призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань і різного рівня фестивалів.

У 2010 році вони посіли перше командне місце в Міжнародному фестивалі повітряних зміїв «Кольорове небо 2010» у м. Скадовську, на Міжнародних фестивалях «Кольорове небо 2012», «Кольорове небо 2013» наших змієнавтів визнали незаперечними лідерами в нічних польотах.

Цьогоріч 9-10 квітня на обласних змаганнях у Черкасах команда районної СЮТ, до складу якої входили учні Мошнівської ЗОШ І-ІІІ ст., п’ятий раз поспіль перемогла і виборола кубок, повідомляють Сільські обрії.

У індивідуальному заліку вихованці СЮТ посіли 5 перших місць: Аліна Юзва (в класі моделей «Експериментальний змій»), Владистав Шепель (в класах «Плоский змій» та «Пілотажний керований змій»), Олександр Юзва (в класі моделей «Коробчастий змій»), Дмитро Шемет (в класі «Об’ємний безкаркасний змій»). Друге місце в класі «Плоский змій» виборов Дмитро Шемет, а третє в класі «Змій-потяг» – Олександр Юзва.

Успіхів вихованці Черкаської районної СЮТ досягають завдяки своєму керівнику, методисту Черкаської районної СЮТ Володимиру Шепілю – творчій і фанатично відданій своїй справі людині. Саме він першим запровадив цей вид спорту на Черкащині, популяризував його на семінарах, майстер-класах, робив показові виступи на всю область, а його методичний посібник з конструювання повітряних зміїв відзначений дипломом І ступеня Міністерства освіти і науки України. Володимир Якович із 2012 року є незмінним очільником обласного методоб’єднання керівників гуртків з конструювання повітряних зміїв.
Наверх