Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 лис 2019 13:00

Монетизація пільг на ЖКГ послуги: Департамент соціального захисту ОДА нагадує про новий механізм

Монетизація пільг на ЖКГ послуги: Департамент соціального захисту ОДА нагадує про новий механізмДепартамент соціального захисту населення облдержадміністрації нагадує, що з жовтня цього року (відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги») пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадянам, які мають на них право, надають в грошовій формі.

Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуть через АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (у безготівковій формі).

У Департаменті зазначають: пільговикам, які до 15 жовтня цього року подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплату здійснюватимуть в готівковій формі відповідно зазначеним у заяві способом – через банк або поштою.

У зв’язку з цим платіж за послугу нараховується підприємствами житлово-комунального сектору в повному обсязі, без урахування знижки, яку надають пільговику.

У випадку отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу. А суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності інформації про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку щодо здійснених платежів).

Увагу пільговиків, зокрема в містах обласного значення, звертають на необхідність термінової подачі до органів соціального захисту населення інформації про мобільні телефони.

У структурі інформують: враховуючи, що відповідний механізм запроваджують в Україні вперше, через неточності в даних із технічних причин можуть не нарахувати окремим особам пільги за жовтень 2019 року. Відтак рекомендують одразу звертатися до органу соціального захисту населення за місцем проживання. Пільги за жовтень обов’язково донарахують в наступному місяці.
Наверх