Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 16 лис 2019 15:00

Проти МХП відкрили справу через необґрунтоване підвищення цін на курятину

Проти МХП відкрили справу через необґрунтоване підвищення цін на курятинуАнтимонопольний комітет (АМКУ) відкрив дві справи проти агрохолдингу МХП (Миронівський хлібопродукт) через необґрунтоване підвищення цін на курятину та порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляється в опублікованому АМКУ дослідженні ринку.

В АМКУ виявили чинники, що вказують на неефективне функціонування ринку. Йдеться про введення обмежень щодо дистриб'юторів, субдистриб'юторів і партнерів.  З огляду на зазначене, Комітетом розпочато розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Також під час дослідження АМКУ не виявив причин для підвищення цін на м'ясо курки виробництва МХП в липні-серпні 2017 року.  Тому проти цієї групи відкрито іще одну справу за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

У комітеті відзначили, що підвищення цін на м'ясо курки дозволило МХП залишатися лідером ринку за показниками продажів незважаючи на те, що в натуральному вираженні частка компанії скоротилася через зростання експорту.

На даний момент МХП залишається найбільшим учасником ринку з часткою 55% в 2016 році, 46% у 2017 році і 45% в 2018 році.

"За результатами 2019 року прогнозується посилення ринкової концентрації і збільшення частки МХП до 47% за рахунок збільшення обсягів виробництва курятини на другої черги "Вінницької птахофабрики", – додали у Антимонопольному комітеті.
Наверх