Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Політика 05 лис 2019 07:00

Президент призначив нового очільника Черкаської ОДА

Президент призначив нового очільника Черкаської ОДАПрезидент Володимир Зеленський призначив головою Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара, звільнивши з цієї посади Ігоря Шевченка.

Про це говориться в указах президента №797 та №798 від 4 листопада. «Призначити Романа Боднара головою Черкаської обласної державної адміністрації», - йдеться в указі про призначення. Водночас в указі про звільнення говориться про те, щоб звільнити Ігоря Шевченка з посади голови Черкаської обласної державної адміністрації «згідно з поданою ним заявою».

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов, представляючи нового очільника області перед активом Черкащини, повідомив ключові завдання, які ставить президент перед головою Черкаської ОДА. Серед основних напрямів роботи новопризначеного очільника Черкаської облдержадміністрації Романа Боднара є зокрема, питання проведення опалювального сезону в м. Смілі. Крім того, за словами Трофімова, у пріоритеті нового очільника ОДА має бути розвиток транспортної інфраструктури, адже на Черкащині перетинаються дві міжнародні траси, тож вона має потужний транспортний потенціал, повідомляє пресслужба президента України.

Трофімов вручив Боднару службове посвідчення. «Ключові завдання, які ставить президент перед головою ОДА, полягають у подоланні корупції, закінченні реформи децентралізації, залученні інвестицій у регіон. Це ті питання, якими вимірюється ефективність. Нові виклики вимагають від нас злагодженої роботи у стислі терміни», – сказав Трофімов, вітаючи нового очільника Черкаської ОДА.

Роман Боднар у своїй "інавгураційній промові" визначив ключові аспекти щодо бачення розвитку ситуації, позиціонування себе як керівника. "Багато вже було привітань. Але особисто я не вважаю призначення певним досягненням. Це величезний аванс президента, який я маю виправдати відповідними результатами. Сьогодні починається найбільш складний етап в моєму житті. Я усвідомлюю величезну відповідальність перед президентом України та громадою Черкащини. Зроблю все, щоб згрупувати активних, освічених та патріотичних людей навколо високих цілей і суспільних цінностей, а мої рішення будуть відповідати таким принципам – ефективність, прозорість, послідовність", - зазначив новий голова ОДА.

Роман Боднар запевнив, що його дії будуть на користь суспільству і Черкащині. Пообіцяв залучати всіх фахівців до розвитку краю.

Він назвав передумови успіху: формування команд однодумців, бо "державник це не посада, не звання, а це парадигма мислення". Хто не витримуватиме темпу – обіцяв звільнення. Сказав, що йому потрібні лідери, а не лояльність.

Окремо виокремив таке питання, як підтримку президенту і уряду його ініціатив. "Навряд чи держава буде сильною без підтримки громадян, така підтримка базується на довірі", – зазначив новий керманич.

Він зауважив, що серед проблем виокремлює і дороги, і ситуацію в місті Сміла, з якою вирішив розібратися особисто.

Звернувся Роман Боднар і до ветеранів АТО і волонтерів, зауваживши, що їх патріотизм і жертовність не до кінця суспільством оцінені.

Говорив і про свободу слова, про відкритість влади. "До критики ставитимуся з розумінням, аналізуватиму і виправлятиму все", – сказав він.

По закінченню офіційного заходу Роман Боднар дав коментар пресі, зазначивши, що хоче виправдати сподівання, які на нього покладені. Зокрема, особисто хоче поїхати в Смілу розібратися. Усі рішення пообіцяв приймати відкрито, порадившись з громадою, але визнав, що можуть бути помилки. "Критикуйте, маєте право. Будем виправлятись", – зазначив він.
Наверх