Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 11 кві 2017 14:06

Нацкомісія скасувала своє рішення про введення абонплати за газ.

Нацкомісія скасувала своє рішення про введення абонплати за газ.Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг скасувала своє рішення про введення абонплати за газ.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Скасувати (рішення НКРЕКП про запровадження абонентської плати за розподіл газу – ред.), провести додаткові консультації, забезпечити, щоб ні для одного українця не було підвищення згідно з цим рішенням", – сказав глава НКРЕКП Дмитро Вовк.

Нагадаємо, НКРЕКУ 28 березня прийняла рішення про введення в дію абонплати за розподіл газу. Нова система передбачала відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу, як товар.

За рішенням комісії, кожен споживач повинен щомісячно платити за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної здатності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. У той же час, ціна закуповуваного абонентом газу вже не буде включати вартість транспортування і розподілу. Плату з 1 квітня повинні були платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.
Наверх