Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 20 лис 2019 09:00

Служба зайнятості онлайн

Служба зайнятості онлайнЕлектронна черга, відеорезюме, онлайн-співбесіди через Skype, електронний кабінет роботодавця – далеко не повний перелік онлайн послуг, які нині надають громадянам можливість самообслуговування та швидкого пошуку необхідної інформації з питань зайнятості. Упродовж року через Черкаську районну філію обласного центру зайнятості цими послугами на сайті Державної служби зайнятості скористалися понад 900 осіб.

Офіційний інтернет­ресурс служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» надає можливість швидкого пошуку вакансій та резюме по всій Україні, подання роботодавцями звітності в режимі онлайн, розширює можливість самообслуговування громадян.

Скористатись сервісами нового сайту можна за посиланням https://www.dcz.gov.ua.

Відвідувачі вебресурсу можуть:

• переглянути контактні дані служб зайнятості, аналітичні та статистичні матеріали про ринок праці та діяльність служби;
• дізнатися корисну інформацію щодо повного спектру послуг служби зайнятості;
• пройти профорієнтаційне тестування для визначення своїх здібностей до того чи іншого виду професійної діяльності;
• зареєструвавшись, користуватись Персональним кабінетом.

Залежно від потреб клієнта, доступні такі корисні дистанційні онлайн­сервіси, як «Електронний кабінет роботодавця» й «Електронний кабінет шукача роботи».

Натиснувши на позначку «Електронна черга», ви маєте можливість, не виходячи із дому та не витрачаючи часу та коштів на проїзд, записатися на прийом до фахівця будь-­якої служби зайнятості України на зручний для вас день та час. Сервіс дає змогу роздрукувати талон (проте друк не обов’язковий!), на якому вказаний номер робочого місця фахівця, дата та час прийому. Таким чином не потрібно чекати в черзі. Взявши з собою необхідні документи, ви безпосередньо звертаєтесь до конкретного фахівця служби зайнятості. Такий ресурс доступний не лише з комп’ютера, а й з мобільного телефону на базі програмного забезпечення Android та Apple.

Відтак, впродовж поточного року 170 осіб записались на прийом до фахівців Черкаської районної філії обласного центру зайнятості через електронну чергу.

За посиланням Персональний кабінет можна перейти в «Електронний кабінет шукача роботи», що надає можливість зареєстрованому безробітному:

• створити власне резюме;
• здійснити підбір роботи;
• ознайомитись з інформацією про тимчасову зайнятість;
• дізнатися про можливість професійного навчання;
• отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю;
• переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування служби зайнятості;
• дізнатися про заходи, заплановані у службі зайнятості, та записатися на ті з них, що зацікавили.

Таким сервісом вже скористались 123 клієнти Черкаської районної філії, які, створивши персональні кабінети, розширили для себе доступність послуг.

Також служба зайнятості пропонує сучасний підхід до самопрезентації з метою пошуку роботи – відеорезюме. Це можливість продемонструвати сучасний підхід до пошуку роботи. Роботодавець економить час, тому що перегляд ролика – це більш швидка і менш напружена процедура порівняно з читанням паперового резюме. До того ж, на відео більше шансів продемонструвати вашу індивідуальність. 11 шукачів роботи з початку року створили резюме у форматі відео, які були розміщені на Youtube­каналі служби зайнятості.

На головній сторінці сайту у вкладці «Роботодавцям» зазначений перелік аспектів співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Зокрема, «Електронний кабінет роботодавця» – це сучасний інформаційно-­комунікаційний сервіс, зорієнтований, насамперед, на економію часу роботодавців та підвищення ефективності їх взаємодії зі службою зайнятості.

По суті, це персональне автоматизоване робоче місце, що надає можливість:

• подання звітності до служби зайнятості в режимі онлайн,
• перегляду стану укомплектування заявлених вакансій та кількості направлень служби зайнятості претендентів на роботу,
• моніторингу договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру та працевлаштування після професійного навчання,
• перегляду актуальних резюме шукачів роботи та інше.

Роботодавці Черкаського району – соціальні партнери Черкаської районної філії – створили 172 персональні кабінети та подали через них 59 вакансій.

Служба зайнятості для налагодження співпраці між безробітними та роботодавцями, окрім відповідних заходів, організовує співбесіди. Зазвичай, вона проходить у роботодавця. Проте, для зручності двох сторін, запроваджена послуга онлайн-­співбесіди через Skype. З початку року організовано 82 такі Skype ­співбесіди.

У форматі онлайн поширюється ще одна з послуг служби зайнятості – профорієнтаційна. Поряд із традиційними профорієнтаційними уроками, з’явилась можливість зрозуміти, якій же професії відповідають здібності та інтереси пошукача не виходячи з дому. Для цього необхідний комп’ютер, доступ до мережі Інтернет та персональний код реєстрації на вебплатформі для онлайн­профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа».

З часу існування Платформи 173 особи пройшли тестування, з яких 74% – учнівська молодь Черкаського району.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості
Наверх