Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 12 лис 2019 07:00

Небезпека дифтерії: Вакцини на Черкащині вистачить усім

Небезпека дифтерії: Вакцини на Черкащині вистачить усімЄдиний спосіб захиститися від дифтерії та попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація. Вакцинація проти дифтерії та правця дорослим – це обов’язкові щеплення, які передбачені Календарем і проводять за рахунок бюджету України.

Про це інформує Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Черкаська область в достатній кількості забезпечена вакцинами АКДП, АКДП+Хіб+ГепВ та АДП-м. Станом на 23.10.2019 в лікувально-профілактичних закладах області на залишку 96450 доз АДП-м, 16208 доз – АКДП та розпочата доставка нового виду комбінованого імунобіологічного препарату АКДП+Хіб+ГепВ у регіони області. Також в інфекційній лікарні зберігається 8 флаконів протидифтерійного антитоксину на випадок підозри на дифтерію.

В Управлінні охорони здоров’я ОДА нагадують, щеплення – захищає від дифтерії, а сироватка – лікує хворобу. Для організації та проведення щеплень (обов’язкових або рекомендованих) необхідно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря, який надасть повну інформацію та порекомендує схеми введення імунобіологічних препаратів.
Наверх