Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 16 лис 2019 17:00

Перші цифрові послуги «Держава в смартфоні» запрацюють вже незабаром

Перші цифрові послуги «Держава в смартфоні» запрацюють вже незабаромЕлектронні посвідчення водія, техпаспорт та багато іншого. Уряд ухвалив низку рішень, які дозволять запустити такі он-лайн-послуги вже незабаром.

Це експериментальний проект, надалі буде розширюватися перелік цифрових послуг.

«Ми в Уряді  хочемо, щоб державна система працювала для людей. Не заважала, а полегшувала життя українцям», – прокоментував Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Одними з перших елементів «держави в смартфоні» буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту «Дія» запрацює мобільний додаток з цими послугами.

Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорти. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку.

«Наша мета – до 2024 року усі послуги перевести в он-лайн», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

А ще Уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника. Як це працює зараз. При реєстрації транспортних засобів громадянин міг обрати номерний знак винятково з переліку тих, які були в сервісному центрі. Вигравали від цього корупціонери, які «допомагали» обрати «гарний» номер, а також великі монополісти – виробники номерів. З ухваленням проекту це зміниться, при реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога – відповідність номерного знака державному стандарту.
Наверх