Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 кві 2017 17:52

«Візитівкою» цьогорічної весни є значна аномалія тепла та дефіцит опадів, – Гідрометцентр.

«Візитівкою» цьогорічної весни є значна аномалія тепла та дефіцит опадів, – Гідрометцентр.«Візитною карткою» цьогорічної весни є значна аномалія тепла та дефіцит опадів. Середньодобова температура повітря перевищує кліматичну норму на 3-10° та випереджає календар практично на місяць. Як наслідок, надзвичайно швидко прогрілись верхні шари ґрунту та в екстремально ранні строки – з 5 квітня зацвіли абрикоси.

Як повідомив ЗМІ начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, за останніми даними середньодобова температура ґрунту на глибині 5 та 10 см становить +13+15° та більш відповідає початку травня. Таке прогрівання ґрунту дозволяє сіяти всі теплолюбні культури без обмежень. Проте, аграріям та городникам треба враховувати, що ці культури вважаються малостійкими проти заморозків і пошкоджуються температурами -1-2°, – акцентував увагу пан Постригань. Автоматично у групу ризику потрапляє і раннє цвітіння дерев у випадку повернення заморозків. За статистикою метеорологічних спостережень, у ранні весни ймовірність заморозків у період 3-я декада квітня – 1-а декада травня складає 20-30 %.

За прогнозом синоптиків, погода з 8 квітня до кінця робочого тижня характеризуватиметься зниженням температурного фону до кліматичної норми та невеликими дощами в окремі дні.

Температура повітря вночі 1-6º тепла, вдень 10-15º тепла. Вночі та вранці 10 квітня на ґрунті прогнозуються заморозки інтенсивністю 0-3º.
Наверх