Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 17 лис 2019 06:00

Як дожити до 100 років: Що їсти і що робити

Як дожити до 100 років: Що їсти і що робитиКраїна висхідного сонця знаменита своїми довгожителями. При цьому японці попереду планети всієї не тільки тривалості життя, але і за періодом активності. Якщо і ви хочете жити, як говориться “в чистому розумі і повному здоров’ї” аж до свого 100-річчя, терміново міняйте дієту і впроваджуйте філософію харчування японців.

Ось основні її постулати:

Невеликі порції


Японці вважають, що, з’їдаючи більше, ніж вимагає наш організм, ми тільки шкодимо собі. З цієї причини в Японії прийнято їсти паличками – хасі, конструкція яких не дозволяє схопити великий шматок. До речі, хасі також розвивають дрібну моторику рук, що позитивно впливає на розвиток інтелекту і пам’яті.

Свіжі сезонні продукти


В Японії вибір страв визначається сезоном і порою року. Те, що якраз дозріває в саду або на полі становить місцевий раціон. І це стосується не тільки овочів, фруктів і ягід, а також сезонної риби. Дозрілі в природних умовах, а не привізні заморські продукти – ось чому віддають перевагу японці, вважаючи їх більш корисними і смачними.

Натуральність


Японські кухарі готують страви таким чином, що їх зовнішній вигляд практично не змінюється. Звичайно, для цього беруться тільки свіжі продукти найвищої якості.

Збереження цінності


Збереження максимуму вітамінів і мінералів в кожній страві – важлива складова японської кухні. Тому особлива увага приділяється правильно обраному температурному режиму і спеціальної нарізці овочів, при якій вони і виглядають привабливіше, і готуються швидше. А чим менше часу витрачається на варіння, тим більше вітамінів і мінеральних речовин зберігається в продукті.

Основа


Ну і ще одне правило японської філософії харчування: при традиційному застілля на столі повинні бути продукти і з моря, і з гір. Це всі види морської риби, молюски, водорості, рис, овочі по сезону. Ну і звичайно популярні в Японії продукти з соєвих бобів: тофу, місо суп, соєвий соус.
Наверх