Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 20 жов 2019 09:00

Все про часник: Чим він корисний і кому може зашкодити

Все про часник: Чим він корисний і кому може зашкодитиЧасник-прекрасний профілактичний засіб. Але і до нього потрібно ставитися обережно.

Часник дуже багатий ефірними маслами та іншими речовинами, які борються з вірусами і бактеріями. Крім того, в часнику багато вітамінів, антиоксидантів і мінералів. Тому його дуже рекомендують включати в щоденний раціон. Але є ряд ризиків, про які варто знати.

Часником не варто захоплюватися, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, особливо, якщо це виразкові або запальні процеси в стадії загострення. Також не рекомендується часник при холециститі, панкреатиті, хронічних хворобах нирок і печінки. Не варто їсти часник, якщо у вас гострі проблеми з шлунково-кишковим трактом, наприклад, отруєння. Часник може знижувати тиск, тому його не радять гіпотонікам.

Є і ще одна важлива деталь-ефірні масла часнику досить дратівливі. Тому цей продукт варто з обережністю вживати при деяких хворобах шкіри, очей і підвищеної схильності до алергії.

Як і будь-який продукт, часник не варто їсти безконтрольно. Щоб підтримати імунітет, позбутися від вірусів і допомогти серцево – судинній системі, вам достатньо 1-2 зубчики в день. Вживати його варто в свіжому вигляді.

Крім того, ви можете використовувати часник для інгаляцій. Потовчіть пару зубчиків, покладіть в посудину і зробіть кілька глибоких вдихів. Також такий варіант прекрасно підійде, якщо ви побоюєтеся їсти часник через його запаху. Можна використовувати герметичну баночку, яка буде утримувати ефірні масла в посудині, а потім ви зможете їх вдихнути.
Наверх