Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 26 кві 2017 01:29

Допомогу при народженні дитини можна оформити онлайн.

Допомогу при народженні дитини можна оформити онлайн.Відповідно до змін, внесених 30.11.2016 до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 № 1751 „Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми“, заява на призначення допомоги при народженні дитини може бути подана в електронній формі з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням електронного цифрового підпису за зареєстрованим місцем проживання заявника.

З метою реалізації права на звернення в електронному режимі запроваджено електронний сервіс, завдяки якому з березня поточного року можливе подання документів для отримання цього виду допомоги.

Електронна послуга доступна через портал Мінсоцполітики e-servicer.msp.gov.ua. Згодом її можна буде отримати на єдиному державному порталі адміністративних послуг my.gov.ua.

В Україні існує більше двох десятків видів соціальних допомог, на оформлення котрих потрібно задіяти чимало фахівців соціальної галузі також це вимагає певного часу. За рахунок автоматизації згаданого виду соціальних послуг значно пришвидшується процес розгляду документів від суб’єктів звернення та ухвалення відповідного рішення. Як стверджують фахівці, такий електронний сервіс дозволить заощадити час, фінансові ресурси та максимально мінімізує ризики будь-яких зловживань або шахрайства. Також скоротилась і кількість документів, що вимагаються від суб’єктів звернення. А саме – не вимагається копія свідоцтва про реєстрацію, адже за рахунок запровадження електронної взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мінюстом працівники територіальних управлінь соціального захисту можуть он лайн перевірити наявність відповідного свідоцтва в реєстрі актів громадського стану.

За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх