Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події / Черкаський район. Новини 10 кві 2017 08:07

Із початку року найбільше вибухонебезпечних предметів виявили у Черкаському районі.

Із початку року найбільше вибухонебезпечних предметів виявили у Черкаському районі.Зазвичай найбільше вибухонебезпечних предметів знаходять у місцях, де йшли запеклі бої. На Черкащині — це Черкаський, Канівський, Корсунь-Шевченківський райони. З початку року на території Черкаського району знайшли 31 ВНП — це більше половини усіх знайдених на Черкащині.

Про це повідомляють в управлінні ДСНС в Черкаській області.

“Щороку буває по-різному, то один район виявиться в лідерах, то інший. З початку року усього вилучено та знищено 53 боєприпаси часів Другої світової, з них 31 — на території Черкаського, 11 — на територіїї Канівського районів. За видами ці ВНП розподілились так: артилерійські снаряди — 27 одиниць, мінометні міни — 16 одиниць, реактивні міни — одна одиниця, гранати — дев'ять одиниць”, — повідомили у відомстві.

Навесні снаряди та міни знаходять частіше: по-перше, починаються земляні роботи, оранка полів, під час яких і виявляють давні снаряди та міни, по-друге, земля сама, як висловлюються сапери, “виштовхує” такі предмети на поверхню.

Самих саперів в області, як передбачається відповідними документами і штатним розписом, — одинадцять. Цього цілком вистачає для потреб області. Час від часу їх залучають до розмінування в зоні проведення АТО, але, як запевнили у відомстві, це не впливає на ефективність їхньої роботи в цілому, адже відбувається ротація рятувальних служб різних областей.
Наверх