Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 21 жов 2019 15:00

Щоб зберегти здоров'я: Названо продукти, які треба вживати тим, хто веде сидячий спосіб життя

Щоб зберегти здоров'я: Названо продукти, які треба вживати тим, хто веде сидячий спосіб життяМалорухливість сприяє розвитку запальних процесів в організмі через мляве кровопостачання та недостатнє у зв'язку з цим живлення тканин.

Зокрема, при сидячому способі життя потрібно обов'язково їсти ягоди, вважають фахівці. Малорухливість сприяє розвитку запальних процесів в організмі через мляве кровопостачання та недостатнє у зв'язку з цим живлення тканин. Багато ягід містять в собі велику кількість флавоноїдів – антиоксидантних речовин, що ефективно борються із запальними процесами.

Також надзвичайно корисні горіхи: в щоденному раціоні обов'язково має бути присутня жменя будь-яких горіхів. Цей продукт містить корисні жирні кислоти омега-3 в поєднанні з високим рівнем клітковини – цей мікс має виражену протизапальну дію на кишківник, який особливо сильно страждає від тривалого сидіння.

Крім цього, знадобиться оливкова олія. За словами експертів, оливкова олія знижує ризики розвитку хвороб серцево-судинної системи, а також стимулює жировий метаболізм і допомагає не набирати зайву вагу.

Крім того, при малорухливому способі життя або сидячій роботі рекомендуються імбир і часник. Імбир відрізняється підвищеним рівнем антиоксидантів, які допомагають від запалень, а часник – речовиною аліцином, під впливом якого організм краще контролює вміст жирів і цукру в крові.

Інші корисні продукти – це ананас і авокадо. Компоненти ананаса йдуть на користь обміну речовин, стимулюють організм активніше використовувати власний жир для вироблення енергії. Авокадо сприяє виробленню інсуліну, захищаючи від підвищення цукру в крові та пов'язаних з цим неприємних наслідків.

Корисно вживати в їжу тим, хто багато часу проводить на стільці, жирну морську рибу – в ній відсутні небезпечні для організму трансжири, натомість міститься багато корисного жиру, необхідного організму для активних фізіологічних функцій.
Наверх