Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини освіти 30 бер 2017 21:56

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція  учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».Відповідно до плану Всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2017 рік Міністерства освіти і науки України у м. Черкаси 23–25 березня ц.р. була проведена ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Урочисте відкриття конференції відбулося 24 березня на базі Черкаського Національного університету імені Богдана Хмельницького.

Участь у зазначеному заході взяли делегації 15 делегацій з областей України та пошуковці з районів і міст Черкащини. У рамках пленарного засідання науковці-історики прочитали лекції з історії становлення Української державності та визвольних змагань українського народу.

Під час роботи чотирьох секцій юні краєзнавці обговорили державотворчі процеси на території сучасної України, особливості боротьби українців проти поневолення та національно-визвольних рухів.

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція  учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».


25 березня учасники конференції взяли участь в краєзнавчій експедиції за темами "Історико-краєзнавчі об'єкти Черкащини" та "Дорога до Кобзаря" за маршрутом Черкаси – Мошни – Канів. Цікавою і змістовно насиченою поїздка стала завдяки високому професіоналізму краєзнавця, директора Черкаської районної станції юних техніків Миколи Якименка, який розповів про історію Мошен, ознайомив учасників семінару з архітектурними пам’ятками села, а підчас переїзду до Канева і в зворотньому напрямку, висвітлив процеси, що відбувались на території Канівського, Корсунського, Черкаського та Чигиринського районів, їх значення у становленні української нації, Київської Русі, українського козацтва та української державності.

Учасники відвідали також музей Тараса Шевченка у Мошнах. По завершенню перебування у Мошнах учасники Всеукраїнської конференції передали у фонди музею картину із зображенням Т.Г.Шевченка та відмітили, що Мошни – неповторна перлина Черкащини.

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція  учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».


У Каневі учасники конференції вшанували пам’ять Тараса Швченка, поклали квіти до могили великого українця та відвідали музейний комплекс.

ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція  учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».


директор Черкаської районної СЮТ М. Якименко
Наверх