Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 15 вер 2019 08:00

Медики назвали 8 кращих протизапальних продуктів

Медики назвали 8 кращих протизапальних продуктівХронічні запальні процеси в організмі дуже небезпечні для здоров’я. Їм можна протистояти за допомогою правильно продуманої дієти.

Овочі. Зелені листові овочі на зразок шпинату і капусти калі містять вітамін К, що бореться із запаленням. Броколі і брюссельська капуста – потужні протизапальні страви. Червоний пігмент в томатах під назвою лікопін – антиоксидант, що зменшує запалення.

Фрукти. Вибирайте фрукти з найбільш яскравими кольорами на кшталт чорниці, полуниці, журавлини, апельсинів, яблук і вишень. Вони містять корисні антиоксиданти антоціаніни. Вміщені в цитрусових вітаміни С і Е теж важливі для боротьби із запаленнями.

Риба. Жирні кислоти Омега-3 прекрасно борються із запальними процесами. Включіть у свій раціон форель, макрель, тунець і сардини.

Насіння і горіхи. Найрізноманітніші горіхи і насіння чудово зменшують запалення. Їх можна використовувати як інгредієнти для салатів або вживати самостійно.

Цільнозернові продукти. Ще один спосіб за допомогою дієти протистояти запальним розладам. Вживайте овес, коричневий рис, хліб з цілісного борошна.

Боби. Цей продукт містить багато клітковини, а також антиоксидантів, які мають протизапальний вплив.

Куркума. Одна з найпотужніших спецій з протизапальною дією.

Імбир. Він уповільнює виробництво в організмі цитокінів – білків, що викликають хронічні запалення.
Наверх