Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 13 сер 2019 09:00

Опадів не очікується, а температурний фон підвищиться: Синоптики розповіли, яка погода буде на Черкащині цього тижня

Опадів не очікується, а температурний фон підвищиться: Синоптики розповіли, яка погода буде на Черкащині цього тижняЦього тижня керувати погодою будуть одночасно тепла частина північного циклону та західний антициклон. Тому суттєвих опадів не чекаємо, а температурний фон підвищиться, як за рахунок збільшення сонячних годин, так і внаслідок панування південного переносу повітряних мас.

Про це повідомив начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Упродовж робочого тижня денні температури будуть в межах +24..29º, а у вівторок та середу досягнуть спекотних позначок +31..33º, мабуть востаннє в цьому році.

Наприкінці тижня північно-західні вітри остудять Черкащину і повернуть температурний фон до норми. Антициклон забезпечить вночі малохмарну погоду, земна поверхня швидко остигатиме, тому вночі та вранці можливі тумани.

Загалом, за словами головного синоптика області, такою посушливою перша декада серпня на Черкащині не була вже останніх 20 років, а такою прохолодною – всі 30. Ця незвичайна для нашого клімату подія відбулася завдяки північним повітряним течіям у тилу циклонів, які рухалися по більш північних траєкторіях на схід. Тому в перші 6 днів місяця середній температурний фон становив лише +16..18º, вночі було до +6º, а вдень – не вище +20..25º. В останні 4 дні декади ситуацію рятував виступ Азорського антициклону. Він підвищив середній температурний фон на 2-4º та подарував 2 спекотних до +30..33º дні.

Незабаром – 14 серпня, ми святкуватимемо «Перший Спас» або «Маковія», який за Народним календарем знаменує перші проводи літа і зустріч осені. І дійсно, за кліматичними і фактичними даними, на Черкащині із середини серпня починається поступове зниження температурного фону. Проте, поки що літо не збирається залишати своїх позицій.

Нагадаємо, нині в області відкрили сезон полювання. Внаслідок тривалої відсутності значних дощів, в лісах та на полях встановилася надзвичайна 5 класу пожежна небезпека! Будьте обережні з вогнем на природі.
Наверх