Покращують пам’ять і увагу: Дієтолог назвала топ-продуктів для мозку
Теги:
Найбільш корисними для мозкової активності є п’ять категорій продуктів, повідомила в Instagram дієтолог Олена Кален.
У рибі і морепродуктах, особливо лососеві, сьомзі і креветках, містяться елементи, які збільшують клітини сірої речовини мозку.
“Насіння гарбуза і горіхи. В насінні гарбуза містяться магній, цинк, залізо, а також антиоксиданти, які допомагають захистити мозок і тіло від вільних радикалів. Горіхи багаті вітамінами Е і В, фолієвою кислотою і мінералами. Дуже добре підходять для перекусів”, – порадила дієтолог.
На третьому місці – чорниця, оскільки в ній містяться антоціани, які уповільнюють старіння і перешкоджають дегенеративним процесам. Також корисно їсти чорний шоколад, який збереже молодість мозку.
На п’ятому місці, за версією лікаря, розмістилися злакові культури, які стимулюють кровообіг мозку.
1-09-2019, 06:00. Переглядів: (201). Коментарів: (0)