Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 24 бер 2017 16:26

Переведення годинника на літній час в 2017 році.

Переведення годинника на літній час в 2017 році.Вже цієї неділі спати доведеться на годину менше, адже 26 березня відбудеться перехід на літній час. Україна переведе стрілки годинника вперед на одну годину рівно о 03:00.

Історія переведення годинників.


Перехід на літній час був запропонований з метою більш раціонального використання світлого часу доби і для економії енергоресурсів. Практика переведення годинників йде глибоко в минуле. Ще древні римляни використовували різні часові шкали для різних пір року, в залежності від тривалості світлового дня.

В кінці 18-го століття переходити на літній час запропонував Бенджамін Франклін, а в 1916 році Німеччина стала першою європейською країною, яка навесні перевела стрілки годинника. У наступному році до неї приєдналася Англія та інші країни Європи.

Республіки в складі СРСР почали практикувати щорічну зміну літнього та зимового часу з 1981 році. На території Української РСР перший перехід на літній час відбувся 1 квітня 1981 року. В незалежній Україні переведення стрілок годинника здійснюється два рази на рік, починаючи з 1992 року. Восени 2011-го. урядом України було прийнято рішення про скасування сезонного часу і встановлення постійного часу часового поясу UTC + 2. Останнє переведення стрілок повинно було відбутися в жовтні 2012 року, проте рішення Верховної Ради було скасовано, і на даний момент ми живемо за старими правилами: влітку різниця з часом за Гринвічем складає +3 години, а взимку +2 години.

Реакція організму на зміну часового режиму і як до цього адаптуватися.


При переведенні стрілок годинника на годину вперед ритм життя багатьох людей збивається. У перші дні відчувається дискомфорт, порушується режим сну і погіршується самопочуття. Експерти рекомендують поступово звикати до зміни часу. Позитивним моментом при переведенні стрілок годинника є те, що зміна часу відбувається у вихідні дні. Це допомагає хоча б трохи зменшити стрес для огранізму.

Щоб мінімізувати негативний вплив часового зсуву на організм, медики рекомендують почати готуватися до цього заздалегідь. За кілька днів до переведення годинників і в перші тижні після переходу на літній час бажано лягати спати на 1-1,5 години раніше звичайного, багато гуляти на свіжому повітрі, дотримуватися здорового харчування і вживати більше вітамінів. Також слід обмежити в раціоні кількість кави і чорного чаю, виключити алкоголль. Це допоможе швидше адаптуватися і втягнутися в новий режим дня.
Наверх