Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 28 бер 2017 04:48

АБІТУРІЄНТАМ: «МОЄ ЗНО» – НОВИЙ ДОДАТОК-ПОМІЧНИК.

АБІТУРІЄНТАМ: «МОЄ ЗНО» – НОВИЙ ДОДАТОК-ПОМІЧНИК.Минулої п’ятниці завершилася реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яка тривала із 6 лютого, повідомляють Сільські обрії.

Тим, кому відмовили в реєстрації, може виправитисядо кінця березня. До цього часу можнатакож внести зміни до персональних даних.

ДПА – 2017


Державна підсумкова атестація випускників загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня розпочнеться з 15 травня, 1 червня стартує ДПА випускників ЗНЗ ІІ ступеня, 23 травня – випускників ЗНЗ ІІІ ступеня з трьох предметів у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

«Усі обов’язкові предмети, з яких складатимуть ДПА цьогоріч, залишаються незмінними. Як і раніше, учні складатимуть три предмети, один з яких – за власним вибором», – повідомив Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

ЗНО – 2017


За словами Директора Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 23 травня до 16 червня. Цьогоріч ЗНО з восьми предметів (українська мова і література, історія України, фізика, хімія, біологія, російська мова, математика і географія) абітурієнти складатимуть за оновленими навчальними програмами. Усі тести, а тим паче для ДПА у формі ЗНО, будуть складатися за програмами, орієнтованими на рівень «стандарт». Кожен зареєстрований учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із переліку (українська мова і література, історія України, фізика, хімія, біологія, математика, географія, російська, англійська, німецька, французька та іспанська мови).

За словами методиста районного методичного кабінету відділу освіти Черкської РДА Тамари Діхтяр, цьогоріч у Черкаському районі зареєструвалися на складання ЗНО 272 абітурієнти, а в Білозірській ОТГ, за інформацією Ірини Грищенко, заступника голови з питань освіти і охорони здоров’я, 34 учні: 7 одинадцятикласників із Ірдині, 25 – із Білозір’я, а також двоє десятикласників-екстернів.

Сучасні технології


До старту кампанії ЗНО – 2017 Infopulse та BIONIC University на безкоштовній основі як соціальний проект розробили додаток «Моє ЗНО», що дає змогу учасникам отримати розклад обраних тестувань і результати ЗНО на власний мобільний пристрій – будь-де і будь-коли.

Серед основних функцій додатку: інформування про місце та час проведення тестувань ЗНО з обраних предметів; запис тестувань ЗНО до системного календаря мобільного пристрою; завчасні нагадування про наближення тестування; повідомлення про новини та зміни в проведенні ЗНО, а також про наявність і відображення результатів тестування ЗНО.

Доступ до функцій мобільного додатку можливий після введення номеру та пін-коду сертифікату учасника ЗНО.
Наверх