Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 лип 2019 16:00

З початку нового тижня на Черкащині потеплішає

З початку нового тижня на Черкащині потеплішаєДо середини наступного тижня зберігатиметься нестабільна погода на фоні помірного тепла. На зміну окремим невеликим, очікуємо помірні дощі, пов’язані із виходом південного циклону, орієнтовно 16 липня. Вони супроводжуватимуться грозами, в окремих районах можливі шквали та випадіння граду.

Про це повідомив начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У другій половині тижня західний антициклон витіснить дощі з нашої території, температура повітря поступово підвищиться вночі від 8-13º до 13-18º, а вдень від 20-25º до 26-31º.

Загалом, за словами обласного синоптика, останнім часом чути багато нарікань на погоду. Особливо на відсутність ефективних дощів. Така погода хоч і є ризикованою для сільського господарства, проте дозволяє отримати врожай не нижче середнього. Саме завдяки значним температурним контрастам виникають рясні роси, які навіть при практично відсутності вологи в грунті, дозволяють рослинам виживати.

Так, аграрії підбивають підсумки врожаю ранніх хлібів – врожайність висока. Не пощастило окремим господарствам західної частини області, де локальні дощі знищили посіви та східної, де спостерігається підвищена щуплість зерна.

Відсутність дощів дозволяє швидко збирати врожай, проте дефіцит опадів на сьогодні значний і майбутні дощі вже не в змозі поліпшити ситуацію з кукурудзою та картоплею, врожай яких практично сформовано.
Наверх