Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 03 сер 2019 12:00

Батьків, які виховують дітей із інвалідністю, закликають подавати заяви на реабілітацію

Батьків, які виховують дітей із інвалідністю, закликають подавати заяви на реабілітаціюПочинаючи з цього року, діти з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу мають змогу одержати реабілітаційні послуги за новим механізмом, який передбачає принцип «гроші ходять за людиною».

Про це інформують в Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Для забезпечення дитини з реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник має подати до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи. Зазначити в документі інформацію про обрану реабілітаційну установу разом із пакетом документів.

– Цьогоріч для забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП області виділили майже 5 млн грн, – інформує заступник директора Департаменту Олег Шимчук. – І ми запрошуємо батьків, які виховують таких діток, звернутись до місцевих органів із питань соціального захисту населення із заявою та пакетом необхідних документів для отримання реабілітаційних послуг за кошти державного бюджету.

Водночас наголошуємо, що на веб-сайті Мінсоцполітики в розділі «Інвалідність ‒ Реабілітація осіб з інвалідністю» розміщений перелік реабілітаційних установ державної та комунальної форми власності системи Мінсоцполітики та органів соціального захисту населення із зазначенням назв, адрес, контактів, за якими можна отримати реабілітаційні послуги.

Довідково: В області проживає майже 5 тисяч дітей з інвалідністю. Із них 495 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП. Станом на 10.07.2019 укладено 17 тристоронніх угод між батьками, управлінням соціального захисту населення та установою для отримання реабілітаційних послуг.
Наверх