Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 06 лип 2019 12:00

Цього року чотири категорії вступників можуть отримати додаткові бали, - МОН

Цього року чотири категорії вступників можуть отримати додаткові бали, - МОНЦього року 4 категорії вступників можуть отримати додаткові бали до свого конкурсного бала, але для їх нарахування є певні умови, які обов’язково треба врахувати під час подання заяв до вишів.

Відповідне роз’яснення надав Директорат вищої освіти та освіти дорослих МОН 2 липня 2019 року в зв’язку з початком активної фази вступної кампанії.

Так, по 200 балів з двох предметів на вибір можуть зарахувати:

- членам збірних України, які брали участь у міжнародних олімпіадах відповідно до наказів МОН;
- учасникам збірних України, що брали участь у Паралімпійських, Дефлімпійських чи Олімпійських іграх.

Додатково 10 балів до конкурсного бала можуть отримати:

- призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів у рік вступу;
- переможці III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН у рік вступу.

Ці дві категорії вступників обов’язково мають бути ідентифіковані в ЄДЕБО, повідомлення про це має з’явитися в їхньому електронному кабінеті. Якщо вступник має право на нарахування зазначених балів, але база не ідентифікує його статус, то він має звернутися на гарячу лінію МОН (044) 287-89-29 або на скриньку [email protected]. Це необхідно зробити до подання першої заяви, оскільки після цього відповідні дані змінити буде неможливо й вступник втратить можливість отримати додаткові бали.

Від 1 до 20 балів мають право отримати учасники Всеукраїнської олімпіади ЗВО для профорієнтації вступників у тому закладі, де проходили олімпіаду, з одного відповідного предмета. Бали нараховує приймальна комісія вишу.

Усі перелічені категорії вступників подають заяви в електронному вигляді.

Однак є ще одна, четверта, категорія вступників, які для нарахування додаткових балів мають подати заяви в паперовій формі. Це – призери чи переможці чемпіонатів Європи та Світу, всесвітньої Гімназіади, переможці чемпіонатів України з олімпійських видів спорту. У разі вступу на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт» їм нараховується 10 балів до конкурсного бала.

Для цього вступник до паперової заяви повинен додати документ, що підтверджує його статус призера або переможця. Це – диплом (грамота, сертифікат тощо), виданий організаторами змагань, де вказані прізвище та ім’я особи, назва, дата та місце змагань, зайняте місце та результати.

Інформацію про додаткові бали також можна переглянути у відеороз’ясненні МОН.
Наверх