Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 24 бер 2017 16:23

22 березня на порталі EdEra розпочинається 2-га сесія обговорення навчальних програм для 5-9 класів.

22 березня на порталі EdEra розпочинається 2-га сесія обговорення навчальних програм для 5-9 класів.З 22 березня до 2 квітня усі бажаючі зможуть ознайомитися та внести свої пропозиції до проекту оновлених навчальних програм для 5-9 класів.

Враховуючи масштаби проробленої роботи, час на другу сесію обговорення було збільшено – як і перша сесія, воно триватиме 12 днів, інформують в МОН України.

– Ми побачили, що у нас було критично мало часу на найбільш складні та відповідальні етапи як змістовної, так і технічної роботи з навчальними програмами. Саме тому було вирішено збільшити час на опрацювання документів у робочих групах – продовжити її на 3 дні до 10 березня – і для підготовки файлів для розміщення на порталі EdEra – на 6 днів. Порадившись ми вирішили, що також буде справедливо збільшити період другої сесії публічного обговорення, адже люди мають мати можливість детально ознайомитися із підготовленими документами, – зазначила координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Тетяна Засєкіна.

Діяльність робочих груп була спрямована на два основних завдання: перше, врахування пропозицій 1-ї сесії публічного обговорення програм на порталі EdEra і, друге, підготовка проектів оновлених навчальних програм, в яких особлива увага приділялася компетентнісній складовій, яка реалізовуватиметься через впровадження у навчальні предмети вивчення чотирьох наскрізних змістовних ліній:

1. «здоров’я і безпека»;
2. «громадянська відповідальність»,
3. «підприємливість і фінансова грамотність»,
4. «сталий розвиток і екологічна грамотність».

Враховучи це, робочі групи підготували проект оновлених програм для 5-9 класів, що з 22 березня будуть розміщені для обговорення на онлайн-порталі EdEra.

За результатами роботи створено порівняльну таблицю, в якій роз’яснено які пропозиції першої сесії обговорення були враховані, які ні — і чому, а такожcтислий опис ключових змін, які пропонується впровадити у програмах.

– Більша частина періоду з 22 березня по 2 квітня припадає на весняні канікули, коли у вчителів немає уроків, то ж можна буде більш детально переглядати та коментувати програми. Педагоги зможуть також обговорити їх на методичних комісіях. Ми сподіваємося, що друга сесія публічного обговорення буде не менш продуктивна, ніж перша, і дасть нам можливість вдосконалити програми, – додав координатор проекту оновлення навчальних програм для 5-9 класів Сергій Горбачов.
Наверх