Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 25 чер 2019 09:00

Зниження температур та грози: Синоптики прогнозують зміну спеки прохолодою на Черкащині

Зниження температур та грози: Синоптики прогнозують зміну спеки прохолодою на ЧеркащиніДвотижневий безперервний період незвичної спекотної погоди червня на Черкащині підходить до завершення. В кінці цього тижня на нас чекає довгоочікуване зниження температури повітря до 20º та дощі.

Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Такий спекотний червень спостерігається вперше за 70 років. Аномально високий температурний фон, нові рекорди температур, поверхня ґрунту вдень розжарювалася до +60..+65º, багато сонця, сухо, а вода у Дніпрі на ранок «гаряча» та рано позеленіла. Показник горимості в лісах перебуває на рівні надзвичайного 5 класу.

Проте вже спека збирає свої речі у валізу і направляється до Європи і в нас є час перепочити. За прогнозом, до середи 26 червня ще спекотно та сухо, вночі 16..21º, вдень 27..32º. А вже 27 черня Скандинавський антициклон поступиться місцем атмосферному фронту, в результаті чого надійде холод, що спричинить контраст температур. Така ситуація складна і небезпечна, адже можуть виникати грози, град, шквали та навіть смерчі. Синоптики будуть пильно слідкувати за погодою.

Щодо погодних планів у святкові вихідні то врахуйте, що очікуються короткочасні грозові дощі, температура спаде вночі 13..15º, вдень 20..22º.
Наверх