Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 20 лип 2019 13:00

Що "вбиває" серце: Медики назвали 6 факторів

Що "вбиває" серце: Медики назвали 6 факторівЯк людям, які ведуть сидячий спосіб життя, уберегти серце від хвороб і зміцнити своє здоров'я.

Про це розповіла медичний директор МС "Добробут", лікар Тетяна Анікєєва.

Як уберегти здоров'я серця


1. Забудьте про цукор. Всі пам'ятають, що це "біла смерть" і при цьому додають в каву або в чай. Якщо ви зараховуєте себе до людей похилого віку, додавайте.

2. Якщо ви гіпертонік, то менше крекерів, чіпсів, сухариків та іншої солоної їжі. Норма солі в день - 5 г. Для вас сіль - головна загроза серцю.

3. Зменшіть кількість споживання кофеїну в день. Шість чашок еспресо - це безпечно для здорової людини. Але за умови, що не шість еспресо вливається в одну чашку. Кофеїн, як відомо, розширює судини. Причому ось такі різкі гойдалки і гіпотонікам, і гіпертонікам ні до чого.

4. Виключаємо печиво і інші продукти, що містять легкі вуглеводи. Наприклад, в Швейцарії, люди під час перерви відправляються в спортзал. Ми ж хрустим за комп'ютером печивом або ділимося один з одним цукерками. При цьому як багато рухаємося? Хіба що зайшли в сусідній кабінет. Якщо ви не займаєтеся фізично, то не вживайте зайві калорії.

5. Цукерки та печиво замініть сухофруктами, горішками або курагою. Справа в тому, що легкі вуглеводи всмоктуються в кишечнику і дуже швидко викликають різкий викид інсуліну. А це шкідливо для судин, серця і організму в цілому.

6. Обов'язково пийте воду. Але якщо ви мало рухаєтеся, 2,5-3 л - це явно перебір, тому що на наступний день можуть бути набряки і підскочить тиск. Тому не перестарайтеся. Досить 1,5-2 л води в день.

"Неможливо залишатися здоровим, цілий день проводячи в офісі, - розповідає Тетяна Анікєєва. - Чим більше часу ви будете перебувати на свіжому повітрі, тим більше ви будете захищені від гіповітамінозу. І тоді збережете кістковий скелет і серце в порядку".
Наверх