Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Суспільство / Культура 23 чер 2019 08:00

"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)

"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)З метою збереження нематеріальної культурної спадщини Черкаського краю, творчої активізації аматорських фольклорних колективів та майстрів-аматорів області в мальовничому селі Голов’ятино Смілянського району 18 червня відбулось Обласне фольклорне свято «Ой, ти, Трійце, зелен-свято».

Серед більш ніж 30 колективів показали свою майстерність і фольклорні аматорські колективи села Мошни: Фольклорний аматорський гурт «Витоки», що діє при музеї Т.Г.Шевченка (керівник Грицик Ганна Григорівна), та Чоловічий вокальний колектив «Козаки» Будинку культури села (керівник Раїса Полатайко).

Позитивні емоції від проведення та виступу отримали всі учасники свята, посмакували смачною козацькою кашею, отримали дипломи за участь та пам’ятні подарунки від народного депутата Сергія Рудика, познайомились з відомими колективами Черкащини, відпочили та зробили багато незабутніх світлин на згадку.

Мошнівські колективи, виконавши фольклорну композицію до свята Трійці (гурт «Витоки») та пісні «Мав я раз дівчиноньку» і «Наливаймо браття» (гурт «Козаки), отримали подяку та високу оцінку художніх номерів як від глядача, так і від організаторів свята. Чудову виставку виробів з паперу (вироби з газетних трубочок) Мошнівської майстрині Гречухи Галини Іванівни підготували та представили на обласному святі працівники сільської бібліотеки (Левченко Н.М.).

Всім організаторам такого чудового свята – велика вдячність за ці незабутні моменти.

Колективи та організатори поїздки щиро дякують Голові села Мошни Богданові Шкарбуті за надану можливість взяти участь у святі.

директор Мошнівського СБК Леся Гаврилюк
"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)"ОЙ, ТИ, ТРІЙЦЕ, ЗЕЛЕН-СВЯТО": МОШНЯНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ ФОЛЬКЛОРНОМУ СВЯТІ (ФОТО)
Наверх