Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 01 лип 2019 13:00

Вступна кампанія стартує 1 липня: Що чекає на абітурієнтів

Вступна кампанія стартує 1 липня: Що чекає на абітурієнтівВступна кампанія в цьому році починається з 1 липня. Завантажити документи в особистий кабінет випускники зможуть до 16 липня з урахуванням творчого конкурсу, і до 22-го – за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Міністр освіти Лілія Гриневич попередила, що не потрібно одразу всім реєструватися в перші ж дні, тому що база сайту Міносвіти не витримує такого навантаження.

Кожен ВНЗ у своїх правилах прийому передбачає мінімальний прохідний бал на окрему конкурсну пропозицію. Є ряд спеціальностей, для яких встановлено мінімальний прохідний бал незалежно від мінімального бала вузу. Це стосується спеціальностей “Стоматологія”, “Медицина” і “Педіатрія”. Для того, щоб мати можливість подати заяву на перераховані вище напрями, в абітурієнта повинні бути сертифікати ЗНО не менше 150 балів з біології/хімії та математики/фізики.

За словами Гриневич, в цьому році можна подавати сертифікати ЗНО 2017-18 року, але ЗНО з англійської за 2017 рік не враховується.

Вступні іспити у ВУЗах будуть проходити з 17 по 22 липня. Терміни прийому заяв на заочну, вечірню і дистанційну форми навчання, а також отримання ОКР Магістра та Спеціаліста кожен вуз встановлює сам.

Рейтингові списки вступників мають бути оприлюднені 1 серпня. До 9 серпня абітурієнтам повідомлять списки осіб, які зараховані до ВНЗ за кошти державного замовлення, а 30 вересня оголосять списки зарахованих за кошти фізичних та юридичних осіб.

В цьому році МОН запровадив правило пріоритетного зарахування тих абітурієнтів, які готові підписати трирічний контракт на роботу в сільській місцевості. Це стосується майбутніх вчителів або медиків.

Гриневич нагадала, що на сайті Міносвіти є спеціальний розділ “Вступна кампанія” з оновленими правилами.
Наверх