Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 01 лип 2019 07:00

Українців закликають долучитись до акції "День без поліетилену"

Українців закликають долучитись до акції "День без поліетилену"Міністр екології Остап Семерак закликав українців 3 липня, у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, долучитися до акції "День без поліетилену".

"Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток, названих у народі "авоськами". Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії", — написав міністр екології Facebook.

У Мінекології хочуть привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами та сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів і магазинів роздрібної торгівлі.

Долучитися до акції можуть усі бажаючі.

"Ми пропонуємо спробувати добу пожити без пластику всім закладам торгівлі та послуг, супермаркетам, магазинам, ринкам тощо, а також українцям, які хочуть бути відповідальними та турбуватися про довкілля", — написав Семерак.
Наверх