Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 чер 2019 17:00

В Україні стартувало нарахування пені через борги за комуналку

В Україні стартувало нарахування пені через борги за комуналкуЗ 10 червня українцям, які мають борги за комунальні послуги, почнуть приходити платіжки з пенею. Згідно з новим законом про ЖКГ, штраф буде нараховуватися на заборгованість, яка з’явилася з 1 травня 2019 року.

«Також потрібно враховувати, що згідно із законом пеня не нараховуватиметься, якщо борг утворився внаслідок затримок у фінансуванні субсидій з боку держави. Але ми профінансували субсидії вчасно і в повному обсязі. Проблем з фінансуванням в цьому опалювальному сезоні не було ніяких», – розповів генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Прострочена заборгованість також впливає на призначення субсидії, однак якщо борг виставлений у липні, то простроченим він не є.

Зазначимо, розмір пені, встановлений у договорі, не повинен перевищувати 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. А загальний розмір штрафу не може бути більше 100% загальної суми заборгованості. Пеню нараховуватимуть з першого робочого дня, наступного за останнім днем ​​оплати.
Наверх