Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 13 бер 2017 14:33

Кабінет Міністрів скасував близько 100 різних актів, що заважали веденню бізнесу.

Кабінет Міністрів скасував близько 100 різних актів, що заважали веденню бізнесу.Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скасування близько сотні нормативно-правових актів, які на сьогодні не мають законодавчих підстав та заважали веденню бізнесу в Україні.

Протягом 2 місяців міністерства та інші органи можуть обґрунтувати відновлення дії цих нормативно-правових актів, повідомляють на Урядовому порталі.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що протягом останніх днів провів низку зустрічей із представниками українського та іноземного бізнесу.

– Усі говорять про те, що недолугі регуляції стримують економічне зростання і уповільнюють інвестування в Україну. Це означає, що належного клімату у різних сферах поки ще не створено, – зазначив він.

Разом з тим представники бізнесу відзначають позитивні наслідки певних кроків, які вже зробив Уряд. Так, наприкінці 2016 року Уряд у рамках «дерегуляційного дня» скасував більше трьохсот постанов та нормативних актів, що обмежували діяльність бізнесу в Україні.

– Фахівці підрахували, що 367 актів – це 3 тис. сторінок різноманітних регуляцій і вимог, які має виконати український бізнес, бізнес, який працює в Україні. Уявіть, скільки треба витратити часу, щоб їх прочитати, потім їх виконати, ще й не помилитися, тому що кожна помилка може бути неприємною з точки зору штрафних санкцій, – наголосив Володимир Гройсман.

Він зауважив, що після скасування регуляторних актів був визначений період, протягом якого міністерства та зацікавлені органи могли виступити за відновлення їхньої дії. Жодного звернення на повернення не надійшло, сказав Глава Уряду.

Розвиток національної економіки є одним з найважливіших пріоритетів Уряду, підкреслив Прем’єр-міністр.

– Наше завдання у той момент, коли є багато людей, які хочуть блокувати наш економічний розвиток, блокувати економічно нашу крану, знищувати її ззовні і зсередини, працювати ще більш якісно для того, щоб утримати економічне зростання, – наголосив він.
Наверх