Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 13 бер 2017 14:31

Із березня у районі відновили пільгові перевезення.

Із березня у районі відновили пільгові перевезення.Цього тижня дев’ять перевізників, які обслуговують 39 маршрутів у районі, підписали договори на пільгове перевезення, повідомляють Сільські обрії.

Відтепер безкоштовно пільговики можуть їздити щовівторка. Графіки пільгового оборотного рейсу по кожному селу затверджували органи місцевого самоврядування. Ознайомитися з ними можна в газеті "Сільські обрії".

Втрати перевізникам за перевезення на цих маршрутах пільгових категорій громадян відшкодовуватимуть за рахунок коштів районного бюджету. На це спрямували 400 тисяч гривень. Щоправда коштів вистачить лише на чотири місяці, а далі до співфінансування пільгового проїзду для жителів своїх населених пунктів мають долучитися сільські ради та об’єднана громада.

Нагадаємо, вже другий рік поспіль держава не виділяє кошти на пільгове перевезення. Цю функцію переклали на місцеві бюджети.

- На жаль, вирішити проблему із маршрутами на Мошни, Станіславчик, Закревки поки що не вдалося. Перевізники відмовляються їх обслуговувати. Проте мошнівчани, відповідно до договору з перевізниками, можуть скористатися пільговими маршрутами, що йдуть до Яснозір’я, Тубілець чи Хрещатика, - повідомила заступник начальника управління соцзахисту Людмила Лядецька.

Підтверджуючим документом для безкоштовного проїзду є посвідчення пільговика або пенсійне посвідчення.
Наверх