Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Суспільство / Відео 04 чер 2019 19:00

ДОРОЖНІ ВІЙНИ: ПРОТИСТОЯННЯ ГРОМАДИ І ЧИНОВНИКІВ ТРИВАЄ (ВІДЕО)

ДОРОЖНІ ВІЙНИ: ПРОТИСТОЯННЯ ГРОМАДИ І ЧИНОВНИКІВ ТРИВАЄ (ВІДЕО)4 червня o 9 годині жителі Мошен, Байбуз і Яснозір'я перекрили дорогу державного значення на в'їзді в село Мошни. Вимагали відремонтувати дорогу Черкаси-Жашків-Орадівка у напрямку Корсуня. Зі слів сільського голови Богдана Шкарабута – кошти на її ремонт не спрямовують із 2014 року.

Про це розповіли журналісти UA: Черкаси.

"Причина – бездоріжжя у напрямку Корсунщини, каже учасник акції Олександр Смаглій: «По таких дорогах неможливо їздити. Ми вже визивали поліцію і складали акти на утримувача доріг по вони не в належному стані».

Учасник акції Сергій Вовк прийшов у футболці із зображенням дороги, якою їздить щодня, каже відстань у 30 кілометрів до сусіднього райцентру, Корсуня, через ями доводиться долати дві години.

Причиною перекриття руху транспорту став відрізок дороги Черкаси-Жашків-Орадіїв, який починається ось тут. Їхати цією вулицею небезпечно, особливо взимку, каже місцевий житель Костянтин Стрюков.

Рух перекривають впродовж півгодини. Потім десять хвилин транспорт пропускають. Водій Сергій Рябчич каже, що учасників акції підтримує. «Поспішаю, але ж входжу в ситуацію, бо я за кермом і розумію. Машини б’єм до такого ступеня, що неможливо, а це все гроші наші!»

Кошти на ремонт дороги державного значення на Корсунщину, що пролягає Мошнами, не спрямовують 5 рік, розповідає сільський голова Богдан Шкарабута. «Навіть ту дорогу, що зробили по Мошнах завдяки нашим зусиллям до депутатів верховної ради звертались за сприяння їхнє. Вона не дороблена є місця, де машина з’їжджає і просто-напросто перевертається. З’їзди не пороблені пішохідні дороги непороблені є перепади по пів метра. Цей рік із обласного бюджету нам виділили три мільйони і ми по Мошнах зробили 800 метрів дороги, державне фінансування, яке потрібно з кабінету міністрів не надходить із 2014 року».

Зі слів прес-секретаря Черкаської служби автомобільних доріг Юрія Дубрави – цього року кошти на ремонт цієї дороги не передбачені.
«За виділені кошти з бюджету було відремонтовано 740 метрів, зроблено поточний дрібний ремонт в межах села Мошни на подільші ремонтні роботи кошти державного бюджету не виділено, кошти із місцевих бюджетів не виділяються, тобто фінансування немає».

Акція тривала шість годин. Зі слів Богдана Шкарбути, вона була попереджувальною. Протестувальники зазначили – якщо протягом двох тижні дорогу не полагодять, 18 червня люди знову перекриють дорогу.

За даними поліції – участь в перекритті взяло 30 осіб.

Нагадаємо, востаннє жителі села перекривали дорогу із такими ж вимогами 17 грудня 2018 року.
Наверх