Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 бер 2017 12:09

ПРО ПОДАТКОВУ ПІЛЬГУ.

ПРО ПОДАТКОВУ ПІЛЬГУ.Розмір соціальної податкової пільги змінено з 01.01.2017 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389 затверджено ПОРЯДОК надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Для визначення права на пільги, пільговики, до складу сім’ї яких входять працездатні особи, через кожні дванадцять місяців подають декларацію про доходи сім’ї пільговика, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї на яких поширюється пільга, за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг.

Після закінчення визначеного терміну дії пільг, право пільговика для отримання пільг на наступний період визначається відповідно декларації інформації в декларації поданої пільговиком про доходи членів сім’ї на яких поширюється пільга шляхом ділення загальної суми грошових доходів кожного члена сім’ї пільговика за попередні шість місяців на 6 і на кількість членів сім’ї.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик не має права на отримання пільг і може звернутися за житловою субсидією.

У разі зменшення доходу сім’ї пільговик має право звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.

Розмір соціальної податкової пільги з 01.01.2017 року складає 2240 грн.

За інформацією сайту Черкаської РДА
Наверх