Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Лісова казка» с.Мошни Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Адреса: вул. Савченка, 29, Черкаський район Черкаська область, 19615 тел.(0472)30-22-95, [email protected]

Інформація / Лісова Казка / Головне / Фотоновини 24 травня 2019 08:00

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) «Лісова казка» Мошнівської сільської ради відповідно до річного плану роботи ДНЗ на 2018-2019 навчальний рік та наказу завідувача В.В.Коршак за №29 від 10.05.2019 року «Про підготовку та проведення «Тижня безпеки дитини», Дня цивільного захисту та об’єктового тренування», за сприяння сільського голови Б.В. Шкарбути в період з 20 по 24 травня проводився Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Метою Тижня знань з безпеки життєдіяльності було: поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; закріплення уявлень дітей про можливі небезпечні ситуації в природному, соціальному, предметному довкіллі та відпрацювання стереотипів поведінки дошкільників в умовах загрози та виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Для проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було створено творчу групу, головою якої призначено вихователя-методиста Л.С. Рощепій. Творча група розробила План основних заходів та План проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільному навчальному закладі.

Тиждень БЖД проводився за тематичними днями: понеділок – «Безпечне дитинство», вівторок – «Дітям про безпеку дорожнього руху», середа – «Свої, чужі, незнайомі», четвер – «Вогонь-друг, вогонь-ворог», п’ятниця – «Увага! Невідомі та вибухонебезпечні предмети!» Під час проведення Тижня всі заплановані заходи виконано, а проведені заходи були цікаві та змістовні.

Так, під час підготовки до проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дитини було проведено ряд заходів:

- перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту, безпеки життєдіяльності в дошкільному навчальному закладі, перевірено наявність та стан ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності. поповнено ватно-марлеві пов'язки як засіб індивідуального захисту дітей і працівників ДНЗ;
- поповнено новою інформацією стенди з питань збереження життя і здоров'я дітей за розділами «Дитина в соціумі», «Дитина і вулиця», «Дитина і гра», «Дитина і природа», «Здоров'я дитини».
- в кожній віковій групі куточки з «Безпека дитини» поповнено новими дидактичними матеріалами, а в методичному кабінеті виготовлено нову картотеку дидактичних ігор з безпеки життєдіяльності з активним використання ІКТ-технологій, тощо.

Протягом Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в усіх вікових групах проведені різні заходи та форми роботи з дітьми, зокрема:

- тематичні заняття (наприклад: «Домашні помічники. Про небезпеку неправильного користування електроприладами» (молодша група – вихователі Скорина В.І., Секрет Н.М.);
- «Без мами вдома сам. Безпека у побуті» (середня група – вихователі Сидоренко О.Б., Мойсеєва Л.М.);
- «Щоб вогонь не завдав біди, будь обережним з ним завжди!» (старша група – вихователі Одинока Л.Л., Котляренко І.В.);
- «Як перейти вулицю» (різновікова група – вихователі Ткач Т.В., Корнієнко С.М.);
- «Про злого Вовка на неслухняних Козенят» (ясельна група №2 – вихователі Максименко О.О., Гаряєва В.В.);
- «Дзелень-бім - загорівся Кицькин дім!» - (ясельна група №1 – вихователь Карпенко В.О).

Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, розваги, конкурси, бесіди (індивідуальні, групові та колективні), екскурсії, читання художньої літератури, самостійно-художня діяльність, моделювання ситуацій та їх розв’язання. Найбільше захоплення викликало у дітей живе спілкування з справжніми пожежниками: розглядали пожежну машину та мали змогу власноруч потримати в рученятах пожежний рукав та спостерігати за струменем води. А співробітники поліції, які завітали до нашого автомістечка, розповіли дошкільнятам про необхідність дотримання безпеки на дорогах, а діти наввипередки відповідали на запитання, виявивши неабиякі знання з правил дорожнього руху. Сюрпризним моментом для малюків була можливість посидіти за кермом справжньої патрульної машини.

Діти усіх вікових груп отримали та закріпили достатньо знань, умінь і практичних навичок з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації. Збагатили знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, правила поведінки в природі, під час пожежі, з електроприладами, гострими та ріжучими предметами, ліками, з незнайомцями та тваринами, тощо.

Здоров’я та життя дітей – найцінніший скарб. Тож, шановні дорослі, захистити дитину від можливих небезпек і навчити безпечно взаємодіяти з довкіллям – одне із найважливіших завдань, - давайте подбаємо про безпеку наших дітей разом!

вихователь-методист ДНЗ «Лісова казка» Л.С. Рощепій
ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» (ФОТО)
Наверх