Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Черкаський район. Новини 05 бер 2017 12:11

ДЕ ЖИТЕЛІ РАЙОНУ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ЮРИДИЧНУ ДОПОМОГУ?

ДЕ ЖИТЕЛІ РАЙОНУ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ЮРИДИЧНУ ДОПОМОГУ?До Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги жителі району звертаються з питаннями отримання аліментів, розірвання шлюбу, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщення, крім того, щодо вирішення трудових спорів та перерахунку пенсії.

Окрім адвоката у місцевому центрі громадяни можуть отримати безоплатну юридичну консультацію чи звернутися за допомогою у написанні заяв, скарг та інших документів правового характеру, повідомляють "Сільські обрії".

Також спеціалісти центру можуть прийняти документи для реєстрації громадського формування.

Право на адвоката за рахунок держави мають лише визначені законом категорії громадян. Основним критерієм є дохід, який отримує особа. Для працездатних осіб середній дохід за шість останніх місяців не повинен перевищувати 3200 грн, а для непрацездатних осіб - 2494 грн. Для того, щоб отримати адвоката потрібно надати місцевому центру довідку про доходи за останні 6 місяців, паспорт та ідентифікаційний код. Незалежно від доходів, право на адвоката за рахунок держави з усіх питань мають учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

Усі юридичні послуги, що надає місцевий центр – безоплатні.

Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за такою адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя 221, тел.: (0472) 32-46-76 (УВАГА! Із 7 квітня змінюється номер телефону на 333-228 та 333-393).
Наверх