Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Політика / Суспільство 20 травня 2019 14:25

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ - 6-Й ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ - 6-Й ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИВолодимир Зеленський у понеділок, 20 травня, пройшов інавгурацію і прийняв присягу на вірність українському народові. Новий глава держави офіційно вступив на посаду на урочистому засіданні Верховної Ради, як і передбачає ст. 104 Конституції України.

Законодавство дослівно визначає, що саме повинен вперше сказати Зеленський на посаді президента України:

"Я, Зеленський Володимир Олександрович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі".

Зеленському також урочисто вручили офіційні символи влади, зокрема, голова Центральної виборчої комісії вручила йому посвідчення президента.

Потім Зеленський виступив з першим зверненням до українців та Верховної Ради.

"Дорогі українці! Після перемоги на виборах мій шестирічний син сказав: "Тату, я по телевізору бачив, кажуть, що Зеленський — президент. Виходить, що я теж президент. І тоді це прозвучало як жарт дитячий, але згодом я зрозумів, що насправді це істина. Тому що кожен із нас — президент, 73%, які за мене голосували. Це не моя, це наша спільна перемога і це наш спільний шанс, за який ми несемо спільну відповідальність", — сказав він.

Глава держави підкреслив: щойно не він приймав присягу, а кожен "із нас поклав руку на Конституцію, і кожен із нас присягнув на вірність Україні".

"Кожен з нас президент. З сьогоднішнього дня кожен з нас несе відповідальність за Україну, яку ми залишаємо своїм дітям. Кожен зможе зробити все для розвитку України на своєму місці. Так, ми вибрали шлях до Європи. Але вона не де-небудь, а в голові. І вона буде в Україні. Це наша загальна мрія. Але у нас є і спільний біль. кожен з нас загинув на Донбасі. Щодня ми втрачаємо кожного з нас. І кожен з нас переселенець. Ті, хто втратив будинок, і хто відкрив їм двері", — зазначив він.

За словами Зеленського, всім, хто готовий будувати сильну Україну, він з радістю надасть українське громадянство. "Ви повинні їхати сюди не в гості, а додому. Сувенірів не потрібно — привезіть досвід, знання і ментальні цінності", — сказав він.
Наверх